10 Ağustos 2011 Çarşamba

Antalya Tarihi Yerleri

Antalya, Türkiye'nin güneyinde ve Akdeniz Bölgesi'nin batısında yer alıyor, ülkemizin beşinci büyük kenti olma şansına erişen Antalya yerli ve yabancı turistler tarafından sürekli ziyaret ediliyor. Yaz aylarının dışında diğer aylarda da yoğun ilgi gören Antalya, tarihi dokusuyla bizleri besliyor.
Amacımız turistik bir gezi ise Antalya tarihi yerleri adı altında bir program oluşturarak kendi rehberimiz olabiliriz. Antalya tarihi yerleri ile görebileceğimiz Antalya turistik yerleri içerisinde diğer bir tercihimiz ise çeşitli kültür turlarına katılarak Antalya’nın birbirinden güzel yerlerini ziyaret edebilir Antalya tarihi ile kendimize yeni bir rota çizebiliriz.
Antalya tarihi yerleri programına dahil olan yerlere geçmeden önce, sizlere birkaç önerimiz olabilir, ilk olarak Antalya tarihi yerleri ve Antalya turistik yerleri ile ilgili birkaç küçük bilgi toplamanızdır. Diğer bir öneri ise, ister kendi başınıza bir Antalya turistik yerleri ve Antalya tarihi yerleri turuna çıkın, isterseniz Antalya tarihi yerleri ile rehberler eşliğinde bir tura çıkın, yanınıza mutlaka şapka, gözlük gibi sizi sıcaktan koruyabilecek eşyalarınızı almayı unutmayın. Antalya tarihi yerleri ve Antalya turistik yerleri gezisinde diğer bir önerimiz ise güneş kremleriniz, güneş kremlerinizi de cildinizi korumak adına kullanabilirsiniz.
En önemli noktalardan birini atlamayalım Antalya tatili keyfiniz boyunca nerede konaklayacağınızı iyi seçmeniz gerekmektedir. Amacınız bu tatilde Antalya tarihi yerleri ile ilgili bir ziyaret ise, ucuz otel veya ekonomik otel seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz.  Tatil yerleri içerisinde kendinize harika bir otel ayarlamak istiyorsanız, ve tüm gününüzü burada geçirmek istiyorsanız, herşey dahil otellerden birini seçebilirsiniz. Ekonomik Antalya tatil keyfi istiyorsanız, Antalya tarihi mekanlarına yakın otel seçeneklerinden faydalanabilirsiniz.
Antalya tarihi yerleri bakımından zengin olması nedeniyle tarih turizmine de ev sahipliği yapıyor. Antalya tarihi yerleri içerisinde bulunan yerler Alanya Kalesi, Alara Kalesi, Kızıl Kule, Yivli Minare Camii bulunuyor. Antalya tarihi yerleri arasında bulunan diğer Antalya tarihi eserleri ise, Ahi Yusuf mescidi, Bali Bey Camii, Korkut camii’dir. Antalya tarihi yerleri denizi ve güneşi kadar önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder